FREE high-tech profi inverter plasmasnijder PL50-D (230V)

 825,62 Per Stuk | Exclusief BTW |  999,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Spanning

230V 1- fase

Ac frequentie

50-60 hz

Inschakelduur bij 50A

60%

Spanning onbelast

250V

Snij-stroom regelbaar

20 – 50 A

Onsteking

contactloos

Perslucht aansluiting compressor (max.)

2.5 – 5 bar

netto gewicht

18 kg

afmetingen (LxBxH)

450 x 240 x 370 mm

snijcapaciteit (max.)

20 mm

Beschrijving

Ideaal toestel voor het professioneel snijwerk tot 20 mm max.

Wanneer lucht tot boven 20.000 graden celcius verhit wordt vindt er een ionische verandering plaats: de lucht bereikt de vierde toestand, namelijk plasma. Deze plasmastraal snijdt moeiteloos door elk elektrisch geleidend materiaal. In plaats van het dure argon gas of stikstof wordt nu van normale perslucht gebruik gemaakt om te snijden. De bereikte snijsnelheid verzekert een hoge productiviteit. De bedrijfskosten van luchtplasma zijn zeer laag. Er blijft geen materiaal achter door de grote verhitting en door de zuivere snede is vaak geen nabewerking meer nodig, er is dus minimale materiaalverspilling.

De nieuwe FREE-inverter plasmasnijder bezit met minimale afmetingen de modernste technologie die tegenwoordig in de wereld te koop is. Met een tot 20 mm snijcapaciteit in staal laten zich alle metalen zuiver verwerken in alle posities. Ook aluminium, koper, inox, staal, brons, …

Dit apparaat wordt door middel van een inverter regelsysteem geregeld. De speciale eigenschappen van dit regelsysteem zoals hoge snelheid en –precisie van de besturing, geven dit apparaat een voortreffelijk kwaliteit bij het snijden van alle soorten metalen.

De besturing door middel van het inverter systeem maakt het mogelijk een enorme gewicht- en volume besparing van zowel de transformator als van de afvlakcondensatoren. Daarmee is het gelukt een professioneel apparaat te ontwikkelen dat licht, klein en draagbaar is en daardoor gemakkelijk overal kan worden ingezet. Het gewicht is niet zoals bij de klassieke apparatuur 70 – 80 kg, maar slechts 18 kg.

Bekeken producten

Ook interessant