FREE inverter MICROTIG 185DA ACDC

 908,26 Per Stuk | Exclusief BTW |  1.099,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

230v 1phase

inschakelduur bij 185A

35%

lasstroom TIG AC

20- 185A

lasstroom TIG DC

5- 185A

lasstroom elektrode

5 – 150A (DC) – 20 – 150A (AC)

Ontsteking

Hoogfrequent (HF)

balance regeling (sp%)

10% – 90%

Puls Frequentie Regeling

0,5 -25 HZ

gas nastroomtijd

1 – 10 sec

elektrode diameter wig

1,6 / 2,4 / 3,2 mm

elektrode diameter mma

1,6 – 4 mm

netto gewicht

18 kg

afmetingen

500 (L) x190 (B) x 300 (H) mm

Beschrijving

Dit compacte TIG AC/DC lasapparaat bezit met minimale afmetingen de modernste technologie. Tot 185 ampère TIG AC/DC  kunnen alle metalen inclusief aluminium, met een uitzonderlijk goede kwaliteit gelast worden.

Het lasapparaat kan zeer mooi met gelijkstroom (DC) alle metalen lassen zoals staal, roestvrij staal, koper, messing, … en ook kan men met dit toestel perfect aluminium lassen. Hierbij kan je dan ook nog de AC frequentie (20 tot 250Hz) regelen om de vorm van het smeltbad aan te passen, veel andere toestellen hebben een vaste frequentie van 50Hz. De balanceregeling (10% tot 90%) voor meer of minder zuivering (respec. gewone of  diepere inbranding voor propere of vuile aluminium)) kan je perfect regelen.
Dankzij een regelbare gas nalooptijd van 1 tot 10 seconden (dit koelt de lasnaad en verhinderd het bros worden van het materiaal) heeft dit toestel de belangrijkste regelingen om de afwerking van de lasnaad optimaal te maken samen met de regelbare down-slope (0-10 sec) en dit verhinderd dan weer een eind afzetbraam van de lasnaad.  Dit apparaat heeft een HF-ontsteking, dat betekent dat het lassen moeiteloos start met een druk op de knop zonder het materiaal aan te raken. Indien men op plaatsen gaat lassen waar de HF ontsteking storingen op andere toestellen kan veroorzaken, kan men de HF start uitschakelen. Er kan ook tussen 2 takt en 4 takt mode geschakeld worden.
Door de puls functie wordt meer energie in de lasnaad gebracht, zónder meer hitte op te wekken. Daardoor blijft de omgeving koeler en ontstaat er minder vervorming. Ook lak en kunststof in de nabijheid van de lasnaad worden beter ontzien. (de pulsstroom is regelbaar en de basisstroom ligt vast op 30 amp.). Verder kan men de pulsfrequentie ingesteld worden op 1Hz en 50Hz.

Tevens is er een lasgelijkrichter met een constante stroom geïntegreerd waardoor er ook met beklede elektroden gelast kan worden. Deze wordt door een inverter-regelsysyteem aangestuurd.
De speciale eigenschappen van dit regelsysteem zoals hoge snelheid en –precisie van de besturing, geven dit apparaat een voortreffelijke kwaliteit bij het lassen met elk soort elektrode.
De besturing door middel van het inverter systeem maakt het mogelijk een enorme gewicht- en volume besparing van zowel de transformator als van de afvlakcondensatoren vergelijkbare apparaten.

Bij de levering is het volgende inbegrepen: een massakabel, een laskabel met elektroden houder voor inverter-lassen met elektroden. Als extra is een 5 meter lange, kompleet slangenpakket voor TIG lassen en een complete set met verschillende ceramische cupjes, een gasdiffuser, een long cap, een short cap en TIG elektrodenhouders 1,6/2,4 mm, een gaskabel en een nederlandstalige handleiding.

Manometer, wolfram elektroden en toevoegmateriaal worden niet bijgeleverd.
Deze onderdelen kunt u wel bij ons extra aankopen.

Bekeken producten

Ook interessant