FREE profi inverter MIG 350 SWF (380V)

 2.065,29 Per Stuk | Exclusief BTW |  2.499,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

380V 3 phase +- 10%

Uitgangsspanning

16V / 40A (min) 31,5V / 350A (max)

inschakelduur

60%

Lasstroom

40A – 350A

Inschakduur 100%

270

geschikt voor diktes

+ 0.5 mm

draaddikte

0.8 mm – 1.0 mm – 1.2 mm – 1.6 mm

efficiëntie

85%

Isolatieklasse

F

Bescherming

IP21S

Beschrijving

De FREE profi  inverter MIG 350 SWF is een zeer krachtige industriële halfautomaat (laspost) voor een breed gamma van lastoepassingen, dat ook geschikt is voor hobby, maar vooral voor lichte/zware industriële en professionele doeleinden. De meest recente IGBT inverter techniek produceert zeer constante, stabiel lasstroom (gelijkstroom) bij een kwart van het gewicht van een vergelijkbaar conventioneel lasapparaat met een zware transformator en stabilisatieweerstanden. Door de preciese sturing van de CPU  komt ook nog het grote voordeel dat de lasnaad dieper ingebrand is, vlakker op  het materiaal ligt en bij het lassen ontstaan er zo goed als geen spetters. Hierdoor is het apparaat ook perfect bruikbaar voor alle lasstanden. Dit nieuwe toestel, opgebouwd met de laatste technieken is echt een pracht van een toestel.

Met dit toestel kan perfect staal en eventueel roestvrij staal gelast worden. Wanneer je een nieuwe “liner” in de MIG toorts en U-vormige aandrijfwieltjes plaatst kan er ook zeer mooi aluminium mee gelast worden.
Dit toestel is compleet uitgevoerd met regelbare ARC FORCE (voor zachte of krachtige lasboog), BURNBACK (0,2 sec – 1,5 sec) , 2T of 4T, TEST GAS, interval lassen …

Als extra kan er ook nog MMA (beklede electrode) mee gelast worden tot 350 AMP. Met het toestel kan ook TIG gelast worden met lift arc (toorts niet inbegrepen).

Het geheel staat op wielen en is gemakkelijk te verplaatsen. Ook is er een extra steun gemonteerd op de halfautomaat zodat de draadaanvoerkas er ook op kan bevestigd worden. De draadaanvoerkas en het slangenpakket is reeds uitgevoerd met de aansluiting voor een waterkoeling unit en watergekoelde toorts (standaard niet inbegrepen !!! )zodat, indien nodig, het toestel eenvoudig uitgebreid kan worden naar een lastoestel met watergekoelde lastoorts.

De afzonderlijke draadaanvoerkas! Dit wordt samen met het toestel geleverd en is in de aankoopprijs inbegrepen. Dit toestel is een soort afstandbediening waarbij je vanop een grote afstand van het lastoestel kan lassen zonder dat je het toestel moet meenemen of dat je een lange MIG toorts moet gebruiken. ( De draadhaspel is op de wire feeder gemonteerd en de toorts blijft kort om blokkage van de draad te vermijden). Op aanvraag kan deze afstand wel tot 50 meter max. oplopen.
De toorts en de draadhaspel wordt gemonteerd op de wire feeder. De spanning en de draadsnelheid kan men eveneens op dit toestel instellen zodat je niet hoeft terug te gaan naar het toestel om bij te regelen.
Belangrijk is ook dat het uitgevoerd is met een 4-wiel aandrijving, die meer stabilisatie geeft aan de lasdraad wat professionele lasresultaten geeft voor alle metalen en zeker ook belangrijk voor aluminium.
Bij de draadaanvoerkas van de FREE profi  inverter MIG 350 SWF kan je zowel draadhaspels gebruiken van 200 mm (5 kg) en 300 mm (15 kg). Dit zowel voor draadhaspels met staal , RVS (inox) en aluminium
Ook gevulde draad lassen met dit toestel is geen enkel probleem.
De diameter van de draad kan 0.8 mm, 1.0 mm, 1.2 mm of 1.6 mm  zijn.

Het toestel is zeer goed voor het lassen van platen dikker dan 0.5 mm in zeer goede kwaliteit en weinig spat. het is gemakkelijk te gebruiken en vooral zeer practisch.

Bekeken producten

Ook interessant