FREE profi inverter MIG/ARC 230LCD (4-wiel) 230V

 1.156,20 Per Stuk | Exclusief BTW |  1.399,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Lasstroom

30 – 230A (MIG)
10 – 160 A (MMA)

Inschakelduur

230 A bij 25.5 V / 50%
160 A bij 21.5 V / 100%

Lasdikte

0.6 mm – 12 mm

No load voltage

74V

Isolatieklasse

IP21S

Power factor

0,93

gewicht

27 kg

afmetingen

830 (L) X 350 (B) X 710 (H) mm

Beschrijving

De FREE profi  inverter MIG/ARC 230LCD (IGBT) met 4-wielaandrijving is een krachtige, compacte halfautomaat die geschikt is voor industriële (professionele) en hobby doeleinden, dat gemakkelijk verplaatsbaar is en werkt op 230V zodat iedereen dit toestel in gebruik kan nemen. Door de laag instelbare beginstroomsterkte (30A) is dit apparaat ook zeer geschikt voor zeer dunne plaat. (vb carroserieplaat) en met een max. stroomsterkte van 230A kan er ook het zwaardere laswerk mee gedaan worden. De ingebouwde Inverter produceert zuivere gelijkstroom bij een kwart van het gewicht van een vergelijkbaar conventioneel lasapparaat met een transformator. Daarbij komt nog het grote voordeel dat de lasnaad dieper inbrand, vlakker op het materiaal ligt en bij het lassen zo goed als geen spetters ontstaan. Door het diepe inbranden en de vlakke lasnaad zijn staande, liggende en onderhandse lasnaden mogelijk, iets wat met andere conventionele lasapparaten niet altijd mogelijk is.

De uitgangsspanning van deze toestellen is daarbij ook zeer constant mede dankzij de laatste nieuwe techniek voor digitale sturing. Door deze nieuwe technologie zijn ook de prestaties, rendement en bedrijfszekerheid verbeterd.

 

Dit laatste nieuwe type uit ons gamma met LCD scherm is uitgevoerd met een 4 – wielaandrijving en krachtige motor waardoor je nog beter lasresultaten kan bekomen door de goede stabilisatie van de lasdraad. Ook zal door deze krachtige aandrijving de draad bijna nooit blijven haperen.

 

Het toestel kan, via het standaard menu, volledig zelf ingesteld worden door een ervaren lasser om de lasresultaten te perfectioneren. Hier zijn al de vereiste parameters zoals voorblaastijd, startstroom, up slope, smoorspoel, burn back, eindstroom en nablaastijd aanwezig.

Door de instellingen SPOT en STICH lassen kan je met dit toestel mooie, gelijke lassen uitvoeren met dezelfde afstand. Beter gekend onder de benaming interval lassen. De functies 2T en 4T zijn ook aanwezig.

 

Indien u minder kennis heeft van de instellingen of wanneer u snel iets wilt lassen, kan je ook kiezen voor de functie “EASY”. Met deze functie gaat het toestel zelf mee helpen om de perfecte las te leggen. U hoeft hier alleen tegen het lastoestel te zeggen welk materiaal u wilt lassen, welke diameter van lasdraad u gebruikt en de plaatdikte. Dankzij de voorgeprogrammeerde database kunnen de juiste parameters ingeladen worden en bent u op enkele seconde vertrokken met lassen. Natuurlijk kan u zelf de instellingen nog wat aanpassen afhankelijk van de positie dat u wenst te lassen. AANRADER !!!

 

Voor de FREE profi  inverter MIG/ARC 230LCD kan je zowel draadhaspels gebruiken van 200 mm (5kg) en 300 mm (15kg)

Ook kan je als extra met dit toestel gevulde draad lassen door de polariteit simpelweg om te wisselen in het toestel.  Door de hoge inschakelduur van 50% kan dit  toestel ook “zwaarder” continu laswerk zonder probleem aan. Met het plaatsen van een ander aandrijfwieltje (U-groef) kan deze laspost ook goed aluminium lassen tegen hoge snelheid. Ook staal en RVS van 0.6,  0.8 , 1.0  en 1,2 mm lassen met goede resultaten is natuurlijk geen enkel probleem.

 

Ook heb je met dit toestel het voordeel dat je tot 180A met de beklede electrode kan lassen. De funkties ARC FORCE, ANTI-STICK en HOT START zijn eveneens in dit apparaat verwerkt zodat het lassen met MMA vele voordelen heeft.

 

Toebehoren afgebeeld op de foto zijn inbegrepen bij aankoop van het lastoestel !

Bekeken producten

Ook interessant