FREE high-tech profi inverter plasmasnijder PLASMA 160 (380V)

 2.478,51 Per Stuk | Exclusief BTW |  2.999,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Spanning

380V 3 fase

AC frequentie

50-60 hz

Inschakelduur bij 160A

60%

Spanning onbelast

250V

Snij-stroom regelbaar

20 – 160 A

Onsteking

contactloos (pilot arc)

Perslucht aansluiting compressor (max.)

2.5 – 5 bar

netto gewicht

54 kg

afmetingen

660 x 285 x 640mm

Beschrijving

Ideaal toestel voor het dun, dik en heel dik ( tot 55 mm !!! ) professioneel plasmasnijwerk.

Wanneer lucht tot boven 20.000 graden celcius verhit wordt vindt er een ionische verandering plaats: de lucht bereikt de vierde toestand, namelijk plasma. Deze plasmastraal snijdt moeiteloos door elk elektrisch geleidend materiaal. In plaats van het dure argon gas of stikstof wordt nu van normale perslucht gebruik gemaakt om te snijden. De bereikte snijsnelheid verzekert een hoge productiviteit. De bedrijfskosten van luchtplasma zijn zeer laag. Er blijft geen materiaal achter door de grote verhitting en door de zuivere snede is vaak geen nabewerking meer nodig, er is dus minimale materiaalverspilling.

De nieuwe FREE-inverter plasmasnijder bezit met minimale afmetingen de modernste technologie die tegenwoordig in de wereld te koop is. Met een tot 55 mm snijhoogte in staal laten zich alle metalen zuiver verwerken. Ook alluminium, koper, inox, staal, brons, …

Dit apparaat wordt door middel van een inverter regelsysteem geregeld. De speciale eigenschappen van dit regelsysteem zoals hoge snelheid en –precisie van de besturing, geven dit apparaat een voortreffelijk kwaliteit bij het snijden van alle soorten metalen.

De besturing door middel van het inverter systeem maakt het mogelijk een enorme gewicht- en volume besparing van zowel de transformator als van de afvlakcondensatoren. Daarmee is het gelukt een professioneel apparaat te ontwikkelen dat vrij licht en draagbaar is en daardoor gemakkelijk overal kan worden ingezet. Het gewicht is niet zoals bij de klassieke apparatuur meer als 100 kg, maar slechts 54 kg.

 

Bekeken producten

Ook interessant