FREE PROFI inverter POWER MTS 200ACDC Syncombi (MIG synergic– Pulse TIG ACDC – MMA)

 1.404,13 Per Stuk | Exclusief BTW |  1.699,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

220-240V 1phase

Inschakelduur

160 A bij 22 V / 60%

Lasstroom MIG/MAG

30 – 200 A

Lasstroom TIG

10 – 200 A

Lasstroom MMA

10 – 160A

Ontsteking

Hoogfrequent (HF) of lift arc

Puls breedte Regeling

5% – 95%

Puls Frequentie Regeling

0,5 -150HZ (TIG)

Gas voorblaastijd

0 – 10 Sec

Gas nastroomtijd

0 – 10 Sec

Elektrode Diameter TIG

1,6 / 2,4 / 3,2 mm

Elektrode Diameter MMA

1,6 – 4 mm

Isolatieklasse

IP21S

Gewicht

34.5 kg

Afmetingen

34.5 kg

Beschrijving

De FREE profi inverter POWER MTS200ACDC met een synergische sturing is een krachtig en zeer compact COMBI lasapparaat (MIG synergic –  PULSE TIG ACDC – MMA) dat geschikt is voor industriële (professionele) en hobby doeleinden op 220V. De ingebouwde Inverter produceert zuivere gelijkstroom bij een kwart van het gewicht van een vergelijkbaar conventioneel lasapparaat met een transformator. Voor  de synergische sturing gebruikt men de nieuwste technologie en dankzij deze sturing is het nog eenvoudiger om het toestel perfect af te regelen en ook de lasresultaten worden nog verfijnder zoals minder spat, betere inbranding, zeer constant smeltbad, … Hierbij gaat het toestel zichzelf regelen en de lasser hoeft enkel de fijne afstelling te doen . Door het diepe inbranden en de vlakke lasnaad zijn staande, liggende en onderhandse lasnaden geen enkel probleem, iets wat met andere conventionele lasapparaten niet altijd mogelijk is.

Voor het MIG lassen met de POWER MTS200 ACDC kan men enkel lasdraad op spoelen van 200 mm (5kg) voor staal, inox en aluminium gebruiken!

Ook kan je als extra met dit toestel gevulde draad lassen door de polariteit simpelweg om te wisselen.  Met het plaatsen van een ander aandrijfwieltje (U-groef) kan dit apparaat goed aluminium lassen tegen hoge snelheid. Ook staal en RVS van 0.6,  0.8 of 1.0 lassen met perfecte resultaten is natuurlijk geen enkel probleem.

Ook is het mogelijk om met dit toestel alle metalen, zowel staal, inox als aluminium, te lassen met de TIG methode. Dankzij de Hoog Frequent start, kan men ook eenvoudig mooie TIG lassen uitvoeren. Hierbij kunnen alle parameters zoals de stroom, up-slope, down-slope, voorblaastijd, nablaastijd, 2T of 4T ingesteld worden.

Met dit toestel kan je ook perfect aluminium lassen, continu of pulserend. Hierbij kan je dan ook nog de AC frequentie (20 tot 150Hz) gebruiken, bijna alle andere toestellen hebben een vaste frequentie van 50Hz en ook de balanceregeling (30% tot 70%) voor meer of minder zuivering (repec. gewone of  diepere inbranding voor propere of vuile aluminium)) kan je perfect regelen.

Naast het standaard TIG lassen heeft dit toestel ook een TIG PULS functie die het mogelijk maakt om aluminium en RVS (zwaar en licht) perfect te lassen zoals dit met geen enkel ander gewoon TIG apparaat mogelijk is. je kan hierbij de pulsstroom, basisstroom, pulsfrequentie en de pulsbreedte met grote precisie instellen.

Men kan eveneens de instellingen in in het geheugen bewaren en later eenvoudig terug oproepen wanneer het specifieke laswerk herhaald moet worden. Het toestel kan 9 programma’s onthouden.

Ook is er een las-gelijkrichter met een constante stroom geïntegreerd waardoor er ook met elektroden gelast kan worden tot 160A. Deze wordt door het Inverter-regelsysyteem aangestuurd.

De funkties ARC FORCE, ANTISTICK, HOT START en HOT START tijd zijn ook hierbij voorzien of zijn regelbaar.

Kortom een zeer veelzijdig lasapparaat met uitgebreide regelingen.

Bij het toestel wordt een MIG toorts (3m), een TIG toorts (4m) met set wisselstukken, een massakabel, een elektrodetang, een gaskabel en Nederlandstalige handleiding geleverd. Zie foto’s

Bekeken producten

Ook interessant