FREE profi inverter TC205 AC/DC met PLASMA (220V)

 1.197,52 Per Stuk | Exclusief BTW |  1.449,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

230V 1PHASE

ED Inschakelduur bij 200 A

60%

Lasstroom TIG AC

20 – 200 A

Lasstroom TIG DC

5 – 200 A

Lasstroom elektrode

5 – 160 A

AC balance

10% – 90%

AC frequentie regeling (Hz

20 – 250 Hz

Puls breedte Regeling

10% – 90%

Puls Frequentie Regeling

0,1 -500 HZ (advanced AC 0,1 – 10Hz)

Gas nastroomtijd

1 – 25 Sec

Gas voorstroomtijd

0 – 10 sec

Up-slope

0 – 10 sec

Down-slope

0 – 25 sec

Elektrode Diameter TIG

1,6 / 2,4 / 3,2 mm

Elektrode Diameter MMA

1,6 – 4 mm

Ingangs spanning

230V 1PHASE

ID Inschakelduur bij 50 A

60%

Snijstroom

20 – 50 A

Ontsteking

HF

Snijcapaciteit

15 mm voor staal

Luchtverbruik

max 140 l/min

Druk

2 bar

Beschrijving

Met de nieuwe FREE profi inverter TC205 AC/DC combo heeft men alles wat een professioneel metaalbewerker (lasser) nodig heeft en dit samengebracht in 1 apparaat. Als je nu met de beklede electrode een dikke plaat wilt lassen of het fijnere laswerk in aluminium, roestvrijstaal, staal, messing, koper, … met de TIG methode wil uitvoeren. Wil je een figuur snijden of een rechte lijn met al de voordelen van het plasmasnijden. Het is allemaal mogelijk met dit één compact professioneel apparaat uitgevoerd met de beste en modernste IGBT technologie (IGBT geproduceerd door Siemens)

Beschrijving over het TIG AC/DC en MMA lassen (beklede electrode)

Deze laspost bezit met minimale afmetingen de modernste technologie die tegenwoordig in de wereld te koop is. Tot 200 Ampère TIG AC/DC Power kunnen alle metalen inclusief aluminium, met een tot nu toe onbereikbare kwaliteit gelast worden.

Door de puls functie wordt veel meer energie in de lasnaad gebracht, zónder meer hitte op te wekken. Daardoor blijft de omgeving koeler en ontstaat er minder vervorming. Ook lak en kunststof in de nabijheid van de lasnaad worden ontzien. (Je kan zowel de pulsstroom als de basisstroom hierbij instellen). Daarvoor zorgt een van 0.5 tot 25 HZ (LAAG) en van 25 tot 250 HZ (HOOG) regelbare pulsfrequentie en de puls width van 10% tot 90% die anders enkel in duurdere apparaten te vinden is. Ook heeft dit apparaat een regelbare gas naloop van 1 tot 25 seconden, dit koelt de lasnaad en verhindert het bros worden van het materiaal. Een regelbare down-slope van 0 – 25 seconden verhinderen een eind afzetbraam van de lasnaad. Bij het toestel kan eveneens de voorblaas tijd en de up-slope tussen 0 en 10 sec geregeld worden. Er kan tussen 2T en 4T mode geschakeld worden voor de bediening van de toorts en bij 4T kan men de 3 stromen manueel instellen (start – , las- , en eind stroom) . ook heeft dit apparaat hf-ontsteking, dat betekent dat het lassen moeiteloos start met een druk op de knop.

Met dit toestel kan je ook perfect aluminium lassen, continu of pulserend. Hierbij kan je dan ook nog de AC frequentie (20 tot 250Hz) gebruiken, veel andere toestellen hebben een vaste frequentie van 50Hz en ook de balanceregeling (10% tot 90%) voor meer of minder zuivering (repec. gewone of  diepere inbranding) kan je perfect regelen.

Ook is er een las-gelijkrichter met een constante stroom geïntegreerd waardoor er ook met elektroden gelast kan worden. Deze wordt door een Inverter-regelsysyteem aangestuurd.
De speciale eigenschappen van dit regelsysteem zoals hoge snelheid en –precisie van de besturing, geven dit apparaat een voortreffelijk kwaliteit bij het lassen met elk soort elektrode.
De besturing door middel van het Inverter systeem maakt het mogelijk een enorme gewicht- en volume besparing van zowel de transformator als van de afvlakcondensatoren vergelijkbare apparaten.

Beschrijving over het plasmasnijden

Wanneer lucht tot boven 20.000 graden celcius verhit wordt vindt er een ionische verandering plaats: de lucht bereikt de vierde toestand, namelijk plasma. Deze plasmastraal snijdt moeiteloos door elk elektrisch geleidend materiaal. In plaats van het dure argon gas of stikstof wordt nu van normale perslucht gebruik gemaakt om te snijden. De bereikte snijsnelheid verzekert een hoge productiviteit en de bedrijfskosten van luchtplasma zijn zeer laag. er blijft geen materiaal achter door de grote verhitting en door de zuivere snede is vaak geen nabewerking meer nodig, er is dus minimale materiaalverspilling.
Je kan alle materialen tot 50A (15 mm voor staal) moeiteloos snijden in alle richtingen en vormen met nagenoeg geen nabewerking. Dankzij de “pilot” start kunnen ook stukken met veel verf of roest zonder voorbewerking gesneden worden.

Bekeken producten

Ook interessant