FREE profi inverter TIG 160AP ACDC

 908,26 Per Stuk | Exclusief BTW |  1.099,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

230V 1PHASE

ED Inschakelduur bij 160 A

60%

Lasstroom TIG AC

20- 160 A

Lasstroom TIG DC

5- 160 A

Lasstroom elektrode

20- 130 A

balance regeling (sp%)

30% – 70%

Ontsteking

Hoogfrequent (HF) of lift arc

Puls breedte Regeling

5% – 95%

Gas nastroomtijd

1 – 10 Sec

Gas voorstroomtijd

1 – 10 Sec

Up-slope

1 – 10 Sec

Down-slope

1 – 10 Sec

Elektrode Diameter TIG

1,6 / 2,4 / 3,2 mm

Elektrode Diameter MMA

1,6 – 3,25 mm

Netto gewicht

15 KG

Afmetingen

410 (L) x190 (B) x 360 (H) mm

Beschrijving

Deze digitale, krachtige laspost bezit met minimale afmetingen de modernste technologie die tegenwoordig in de wereld te koop is. Tot 160 Ampère TIG AC/DC Power kunnen alle metalen inclusief aluminium, met een tot nu toe onbereikbare kwaliteit gelast worden.

Door de puls functie wordt veel meer energie in de lasnaad gebracht, zónder meer hitte op te wekken. Daardoor blijft de omgeving koeler en ontstaat er minder vervorming. Ook lak en kunststof in de nabijheid van de lasnaad worden beter ontzien. (Je kan zowel de pulsstroom als de basisstroom hierbij instellen). Daarvoor zorgt een van 0.5 tot 250 Hz regelbare pulsfrequentie en de pulsbreedte van 5% tot 95%.

Ook heeft dit apparaat een regelbare gas naloop van 1 tot 10 seconden, dit koelt de lasnaad en verhindert het bros worden van het materiaal. Ook is de voor gastijd regelbaar tussen 0 en 10 sec. Een regelbare down-slope van 0 – 10 seconden verhinderen een eind afzetbraam van de lasnaad en de regelbare up-slope van 0 – 10 sec. zorgt voor het geleidelijk aanzetten van de las met stijgende stroom  . Er kan tussen 2 takt en 4 takt mode geschakeld worden en bij 4T kan men zowel de beginstroom, de lasstroom en de eindstroom manueel en digitaal instellen. Ook heeft dit apparaat HF-ontsteking (of lift arc waar HF start storingen zou kunnen geven), dat betekent dat het lassen moeiteloos start met een druk op de knop zonder het metaal aan te raken.

Met dit toestel kan je ook perfect aluminium lassen, continu of pulserend. Hierbij kan je dan ook nog de AC frequentie (20 tot 100Hz) gebruiken, veel andere toestellen hebben een vaste frequentie van 50Hz en ook de balanceregeling (30% tot 70%) voor meer of minder zuivering (repec. gewone of  diepere inbranding voor propere of vuile aluminium) kan je perfect regelen.
Dankzij de mogelijkheid om de sinusvorm aan te passen (advanced square, sine, soft square en triangular) van dit toestel zal de professionele lasser alle gewenste resultaten kunnen bereiken op alle soorten aluminium van verschillende afmetingen (nu ook geschikt voor zeer dunne plaat !!!). Een aanrader voor het lassen van aluminium !

Ook is er een las-gelijkrichter met een constante stroom geïntegreerd waardoor er ook met elektroden gelast kan worden. Deze wordt door een Inverter-regelsysyteem aangestuurd.
De speciale eigenschappen van dit regelsysteem zoals hoge snelheid en –precisie van de besturing, geven dit apparaat een voortreffelijk kwaliteit bij het lassen met elk soort elektrode.
Dit lasapparaat heeft alle eigenschappen zoals hot-start, anti-stick, arc-force, enzovoort. Bij dit toestel kan men afzonderlijk de ARC FORCE (inbranding) digitaal instellen. Doormiddel van ANTI STICK wordt bij het “kleven” van de elektrode de stroom onmiddellijk uitgeschakeld waardoor de elektrode niet uitgloeit.

Bij de levering is het volgende inbegrepen: een massakabel, een laskabel met elektroden houder voor inverter-lassen met elektroden. Als extra is een 5 meter lang, kompleet slangenpakket voor TIG lassen en een complete set met verschillende ceramische cupjes, een gasdiffuser, een long cap, een short cap en TIG elektrodenhouders 1,6/2,4 mm, een gaskabel en een nederlandstalige handleiding.

Bekeken producten

Ook interessant