FREE profi inverter TIG 200DC LCD

 619,01 Per Stuk | Exclusief BTW |  749,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

230V

Inschakelduur bij 200A

60%

Lasstroom TIG DC

5- 200 A

Lasstroom elektrode

10- 160 A

Ontsteking

Hoogfrequent (HF) of LIFT ARC

Puls Frequentie Regeling

0,5 -250 HZ

Gas nastroomtijd

0 – 25 sec

Up/Downslope regeling

0 – 10 sec

Elektrode Diameter TIG

1,6 / 2,4 / 3,2 mm

Elektrode Diameter MMA

1,6 – 4 mm

gewicht

9.8 kg

Afmetingen (h x l x b)

300 x 450 x 180 mm

Beschrijving

Het FREE profi inverter TIG 200DC LCD inverter lastoestel met internationale, geavanceerde technologie behoord tot een nieuwe reeks van lastoestellen die gebruik maken van digitale controllers en IGBT’s. Door de nieuwe technologie zijn de prestaties, rendement en bedrijfszekerheid optimaal.

Het FREE profi inverter TIG 200DC LCD lasapparaat is een tweevoudig functionele machine die gebruikt kan worden als TIG DC en MMA (beklede elektroden).

Alle metalen zoals ijzer, koper, messing, roestvrij staal, … (GEEN ALUMINIUM) kunnen in alle posities gelast worden. De lasstroom is stabiel. De lasnaad is mooi. Er zijn geen spatten en er geen geluid tijdens het lassen. Een hoge frequentie ontsteking is natuurlijk aanwezig. Het lasapparaat is ook zeer geschikt voor extra dun materiaal. De minimale stroom is 5 AMP. Het apparaat is betrouwbaar, licht van gewicht en makkelijk in gebruik. Het is bijzonder geschikt voor ondernemingen in de staalconstructie, lasbedrijven, scholen, bouwsector, decoratie- en onderhoudssectoren, …

Het lastoestel is volledig digitaal in te stellen en heeft een zeer groot aanbod van functies zoals voorblaastijd, up-slope, startstroom, down-slope, eindstroom, nablaastijd, 2T/4T, … . Pulserend lassen is ook mogelijk indien gewenst. Hiervoor zijn ook al de nodige instellingen aanwezig.

Het toestel kan volledig zelf ingesteld worden door een ervaren lasser om de lasresultaten te perfectioneren.

 

Indien u minder kennis heeft van de instellingen of wanneer u snel iets wilt lassen, kan je ook kiezen voor de functie “EASY SET”. Met deze functie gaat het toestel zelf mee helpen om de perfecte las te leggen. U hoeft hier alleen tegen het lastoestel te zeggen welk materiaal u wilt lassen, welke diameter van wolfraamelektroden u gebruikt en de plaatdikte die u wilt lassen. Dankzij de voorgeprogrammeerde database kunnen de juiste parameters ingeladen worden en bent u op enkele seconde vertrokken met lassen.

Ook is er een las-gelijkrichter met een constante stroom geïntegreerd waardoor er ook met elektroden gelast kan worden. Deze wordt door een Inverter-regelsysyteem aangestuurd.

Bij de levering is het volgende inbegrepen: een massakabel, een laskabel met elektroden houder voor inverter-lassen met elektroden. Als extra is een 5 meter lang, kompleet slangenpakket voor TIG lassen en een complete set met verschillende ceramische cupjes, een gasdiffuser, een long cap, een short cap en TIG elektrodenhouders 1,6/2,4/3,2 mm, een gaskabel en een Nederlandstalige handleiding.

 

Bekeken producten

Ook interessant