FREE Profi Inverter TIG 200DP DC

 577,69 Per Stuk | Exclusief BTW |  699,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

230V

Inschakelduur bij 200A

60%

Lasstroom TIG DC

5- 200A

Lasstroom elektrode

10- 160 A

Ontsteking

Hoogfrequent (HF) of LIFT ARC

Puls Frequentie Regeling

0,5 -500 HZ

Gas nastroomtijd

0 – 25 sec

Up/Downslope regeling

0 – 10 sec

Elektrode Diameter TIG

1,6 / 2,4 / 3,2 mm

Elektrode Diameter MMA

1,6 – 4 mm

gewicht

13.5 kg

Afmetingen

400(L)x190(B)x320(H) mm.

Beschrijving

Deze digitale laspost bezit met minimale afmetingen de modernste technologie die tegenwoordig in de wereld te koop is. Tot 200 Ampère TIG DC Power kunnen alle metalen m.u.v.aluminium met een tot nu toe onbereikbare kwaliteit gelast worden.

Ook het zeer dunne plaatwerk kan probleemloos gelast worden met deze laspost, daarvoor zorgt mede een van 5 tot 500 hz regelbare pulsfrequentie die anders enkel in duurdere apparaten te vinden is. Pulserend TIG lassen brengt evenveel energie in de lasnaad, maar door minder hitte op te wekken. daardoor blijft de omgeving koeler en ontstaat er minder vervorming. Ook lak en kunststof in de nabijheid van de lasnaad worden beter ontzien. Ook heeft dit apparaat een regelbare gas-naloop van 1 tot 25 seconden, dit verhindert het bros worden van het materiaal aan het einde van de lasnaad. een regelbare up/down-slope van 0-10 seconden verhinderen een begin- en eind aanzetbraam van de lasnaad. Er kan tussen 2 takt en 4 takt mode geschakeld worden en bij 4T kan men zowel de beginstroom, de lasstroom en de eindstroom manueel en digitaal instellen. Ook heeft dit apparaat hf-ontsteking (of lift arc waar HF start storingen zou kunnen geven), dat betekent dat het lassen moeiteloos start met een druk op de knop zonder het metaal aan te raken. Tevens is het mogelijk om met een voetpedaal of toorts met stroomregeling te werken. Met de memory kan u 9 instellingen opslagen in het toestel!

Er is eveneens een las-gelijkrichter met een constante stroom geïntegreerd waardoor er tevens met beklede electroden gelast kan worden. Het apparaat wordt door een IGBT inverter-regelsysyteem aangestuurd. De speciale eigenschappen van dit regelsysteem zoals hoge snelheid en precisie van de besturing, geven dit apparaat een prima kwaliteit bij het lassen met elk soort elektrode. De besturing door middel van het inverter systeem maakt het mogelijk een enorme gewicht- en volume besparing van zowel de transformator als van de afvlakcondensatoren vergelijkbare apparaten.

Dit lasapparaat heeft alle eigenschappen zoals hot-start, anti-stick, arc-force, enzovoort.Doormiddel van ANTI STICK wordt bij het “kleven” van de elektrode de stroom onmiddellijk uitgeschakeld waardoor de elektrode niet uitgloeit.

Door grote ingebouwde koeler is een hoge inschakelduur van 60% gewaarborgd.

Bij de levering is het volgende inbegrepen: een massakabel, een laskabel met elektroden houder voor inverter-lassen met elektroden. Als extra is een 5 meter lange, kompleet slangenpakket voor TIG lassen en een complete set met verschillende ceramische cupjes, een gasdiffuser, een long cap, een short cap en TIG elektrodenhouders 1,6/2,4/3,2 mm, een gaskabel en een nederlandstalige handleiding.

Manometers, wolfram electroden en toevoegmateriaal worden niet bijgeleverd.
Deze onderdelen kunt u wel bij ons extra aankopen.

Bekeken producten

Ook interessant