FREE profi inverter TIG ACDC 200E

 1.032,23 Per Stuk | Exclusief BTW |  1.249,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

230V 1PHASE

ED Inschakelduur bij 160 A

100%

Lasstroom TIG AC

20- 200 A

Lasstroom TIG DC

5- 200 A

Lasstroom elektrode

10- 160 A

Balance regeling (sp%)

70% – 70%

Gas nastroomtijd

1 – 25 Sec

Gas voorstroomtijd

0 – 10 Sec

Down-slope

0 – 25 Sec

Elektrode Diameter TIG

1,6 / 2,4 / 3,2 mm

Elektrode Diameter MMA

1,6 – 4 mm

Netto gewicht

23 KG

Afmetingen

430 (L) x 200 (B) x 290 (H) mm

Beschrijving

Dit professioneel lasapparaat bezit met minimale afmetingen de modernste technologie die tegenwoordig in de wereld te koop is. Tot 200 ampère tig ac/dc power kunnen alle metalen inclusief aluminium, met een tot nu toe onbereikbare kwaliteit gelast worden. Door de ruim opgezette constructie van de inverter techniek bij dit apparaat, bedraagt de inschakelduur (ed) 60 % bij 200 amp. vollast. bij 160 amp. is de ed 100 %.

Dat betekent dat met de FREE profi inverter TIG 200E AC/DC ook grootschalige laswerken en dikker materiaal zoals 6 mm massief aluminium, zonder pauzes voor afkoeling nodig te hebben, doorgelast kunnen worden.

Het lasapparaat heeft als extra een regelbare balanceregeling( sp%) voor een diepere inbranding of meer zuivering van het vervuilde materiaal ( bij AC lassen ), een regelbare gasnalooptijd van 1 tot 25 seconden, dit koelt de lasnaad en verhinderd het bros worden van het materiaal. Een regelbare down-slope van 0-25 seconden verhinderen een afzetbraam van de lasnaad. Ook is er nog een gasvoorlooptijd van 0 tot 10 sec in te stellen.  Er kan tussen 2 takt en 4 takt mode geschakeld worden. Dit apparaat heeft een HF-ontsteking, dat betekent dat het lassen moeiteloos start met een druk op de knop zonder het materiaal aan te raken.

Tevens is er een lasgelijkrichter met een constante stroom geïntegreerd waardoor er ook met beklede elektroden gelast kan worden. Deze wordt door een inverter-regelsysyteem aangestuurd.
De speciale eigenschappen van dit regelsysteem zoals hoge snelheid en –precisie van de besturing, geven dit apparaat een voortreffelijke kwaliteit bij het lassen met elk soort elektrode.
De besturing door middel van het inverter systeem maakt het mogelijk een enorme gewicht- en volume besparing van zowel de transformator als van de afvlakcondensatoren vergelijkbare apparaten.

Bij de levering is het volgende inbegrepen: een massakabel, een laskabel met elektroden houder voor inverter-lassen met elektroden. Als extra is een 5 meter lange, kompleet slangenpakket voor TIG lassen en een complete set met verschillende ceramische cupjes, een gasdiffuser, een long cap, een short cap en TIG elektrodenhouders 1,6/2,4/3,2 mm, een gaskabel en een nederlandstalige handleiding.

Manometers, wolfram electroden en toevoegmateriaal worden niet bijgeleverd.
Deze onderdelen kunt u wel bij ons extra aankopen.

Bekeken producten

Ook interessant