FREE profi MULTI-DIGI TIG 200 ACDC met plasma

 1.445,45 Per Stuk | Exclusief BTW |  1.749,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

230V 1PHASE

ED Inschakelduur bij 200 A

60%

Lasstroom TIG AC

5 – 200 A

Lasstroom TIG DC

5 – 200 A

Lasstroom elektrode

5 – 160 A

Snijstroom plasma snijden

20 – 50 A

Max. dikte plasmasnijden

15 mm

Balance regeling (sp%

10% – 70%

Puls breedte Regeling

5% – 95%

Puls Frequentie Regeling

0,1 -500 HZ (advanced AC 0,1 – 10Hz)

Gas nastroomtijd

1 – 25 Sec

Gas voorstroomtijd

1 – 25 Sec

Up-slope

1 – 10 Sec

Down-slope

1 – 10 Sec

Elektrode Diameter TIG

1,6 / 2,4 / 3,2 mm

Elektrode Diameter MMA

1,6 – 4 mm

Beschrijving

Deze digitale, complete, krachtige laspost bezit met minimale afmetingen de modernste technologie die tegenwoordig in de wereld te koop is. Tot 200 Ampère TIG AC/DC Power kunnen alle metalen inclusief aluminium, met een tot nu toe onbereikbare kwaliteit gelast worden. Als extra kan men met dit toestel eveneens plasma snijden tot een dikte van 15 mm in ALLE metalen !

Door de puls functie wordt veel meer energie in de lasnaad gebracht, zónder meer hitte op te wekken. Daardoor blijft de omgeving koeler en ontstaat er minder vervorming. Ook lak en kunststof in de nabijheid van de lasnaad worden beter ontzien. (Je kan zowel de pulsstroom als de basisstroom hierbij instellen). Daarvoor zorgt een van 0.1 tot 500 Hz (Advanced AC: 0,1- 10 Hz) regelbare pulsfrequentie en de pulsbreedte van 5% tot 95%.

Door de nieuwste technologie voor het aluminium Puls lassen nml. ADVANCED AC, kan men zeer dunne plaat aluminium zeer eenvoudig lassen. Hierbij gaat men bij het gebruik van puls, de puls lasstroom (bovenste stroom)  instellen in AC mode en de basisstroom (onderste stroom) in DC mode. Hierdoor is er een kortstondige, optimale afkoeling tijdens de lage stroom waardoor u veel meer controle heeft over het smeltbad en betere afkoeling.

Dankzij deze ADVANCED AC instellingen van dit toestel zal de professionele lasser alle gewenste resultaten kunnen bereiken op alle soorten aluminium van verschillende afmetingen. Een aanrader voor het lassen van aluminium !

Ook heeft dit apparaat een regelbare gas naloop van 0 tot 25 seconden, dit koelt de lasnaad en verhindert het bros worden van het materiaal. Een regelbare down-slope van 0 – 10 seconden verhinderen een eind afzetbraam van de lasnaad en de regelbare up-slope van 0 – 10 sec. zorgt voor het geleidelijk aanzetten van de las met stijgende stroom  . Er kan tussen 2 takt en 4 takt mode geschakeld worden en bij 4T kan men zowel de beginstroom, de lasstroom en de eindstroom digitaal instellen. Ook heeft dit apparaat hf-ontsteking (of lift arc waar HF start storingen zou kunnen geven), dat betekent dat het lassen moeiteloos start met een druk op de knop zonder het metaal aan te raken.

Met dit toestel kan je ook perfect aluminium lassen, continu of pulserend. Hierbij kan je dan ook nog de AC frequentie (30 tot 250Hz) gebruiken, veel andere toestellen hebben een vaste frequentie van 50Hz en ook de balanceregeling (10% tot 70%) voor meer of minder zuivering (repec. gewone of  diepere inbranding voor propere of vuile aluminium)) kan je perfect regelen.

Ook is er een las-gelijkrichter met een constante stroom geïntegreerd waardoor er ook met elektroden gelast kan worden. Deze wordt door een Inverter-regelsysyteem aangestuurd.
De speciale eigenschappen van dit regelsysteem zoals hoge snelheid en –precisie van de besturing, geven dit apparaat een voortreffelijk kwaliteit bij het lassen met elk soort elektrode.
Dit lasapparaat heeft alle eigenschappen zoals hot-start, anti-stick, arc-force, enzovoort.

Bekeken producten

Ook interessant