FREE PROMIG 250 DIG (230V)

 640,50 Per Stuk | Exclusief BTW |  775,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

220-240V 1phase

Max. uitgangsstroom

250 A

Inschakelduur

35%

Lasstroom

MMA: 20 – 160A

Isolatieklasse

IP21S

Beschrijving

De FREE PROMIG 250 DIG (IGBT) met 2-wielaandrijving is een krachtige, compacte halfautomaat die geschikt is voor industriële (professionele) en hobby doeleinden, het toestel is draagbaar en werkt op 230V zodat iedereen dit toestel in gebruik kan nemen. Door de laag instelbare beginstroomsterkte (30A) is dit apparaat ook zeer geschikt voor zeer dunne plaat. (vb carroserieplaat) en met een max. stroomsterkte van 250A kan er ook het zwaardere laswerk mee gedaan worden. De ingebouwde Inverter produceert zuivere gelijkstroom bij een kwart van het gewicht van een vergelijkbaar conventioneel lasapparaat met een transformator. Daarbij komt nog het grote voordeel dat de lasnaad dieper inbrand, vlakker op het materiaal ligt en bij het lassen zo goed als geen spetters ontstaan. Door het diepe inbranden en de vlakke lasnaad zijn staande, liggende en onderhandse lasnaden mogelijk, iets wat met andere conventionele lasapparaten niet altijd mogelijk is.

De uitgangsspanning van deze toestellen is daarbij ook zeer constant mede dankzij de laatste nieuwe techniek voor digitale sturing.

 

Dit laatste nieuwe type uit ons gamma is uitgevoerd met een synergische functie en LCD display. Dankzij de synergische functie kan u de draaddikte en de dikte van de plaat invullen zodat het toestel zich volledig zelf instelt. Natuurlijk kan u de instellingen ook nog eenvoudig aanpassen indien u in een andere positie aan het lassen bent dan een vlakke las. Zij die geen fan zijn van deze functie en liever zelf de draadsnelheid en voltage bepalen, kunnen door een eenvoudige druk op de knop de functie uitschakelen.

 

Voor de PROMIG 250 kan je wel enkel draadhaspels gebruiken van 200 mm (5kg) omdat dit een draagbaar toestel is.

Ook kan je als extra met dit toestel gevulde draad lassen door de polariteit simpelweg om te wisselen in het toestel.  Door de inschakelduur van 35% kan dit  toestel ook “zwaarder” continu laswerk zonder probleem aan. Met het plaatsen van een ander aandrijfwieltje (U-groef) kan deze laspost ook goed aluminium lassen tegen hoge snelheid. Ook staal en RVS van 0.6,  0.8 , 1.0  of eventueel 1,2 mm lassen met goede resultaten is natuurlijk geen enkel probleem.

 

Door de instellingen SPOT en STICH lassen kan je met dit toestel mooie, gelijke lassen uitvoeren met dezelfde afstand. Beter gekend onder de benaming interval lassen.

 

Ook heb je met dit toestel het voordeel dat je tot 200A met de beklede electrode kan lassen. De funkties ARC FORCE, ANTI-STICK en HOT START zijn eveneens in dit apparaat verwerkt zodat het lassen met MMA vele voordelen heeft.

Conventionele MIG/MAG lasapparaten maken gebruik van een grote en zware transformator en een gelijkrichter die gemodificeerde gelijkstroom produceert. Een normaal 250 Ampère lasapparaat weegt ongeveer 70 KG. De FREE profi inverter MIG/ARC 250A (IGBT) weegt slechts 30kg.

 

Toebehoren afgebeeld op de foto zijn inbegrepen bij aankoop van het lastoestel !

Bekeken producten

Ook interessant