FREE inverter TIG 200 I

 412,40 Per Stuk | Exclusief BTW |  499,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Ingangsspanning

220 V

Netfrequentie

50/60 Hz

Lasstroom TIG (DC)

10 – 200 A

Inschakelduur

Tig en MMA 60%

Lasstroom MMA (electrode)

20 – 160 A

Ontsteking

Hoogfrequent (HF) of lift

Electrode dia TIG

1.6 / 2.4 / 3.2 mm

Electrode dia MMA

1.6 / 4 mm

Netto gewicht

8 kg

Afmetingen

390 x 160 x 295 mm

Beschrijving

Dit apparaat combineert de modernste techniek met de kleinste afmetingen. Met een maximum van 200 amp TIG gelijkstroom kunnen bijna alle metalen (met uitzondering aluminium) met een schitterende kwaliteit gelast worden.

Met dit toestel kan je perfect alle soorten metaal TIG lassen m.u.v aluminium . Dit toestel is kwalitatief zeer goed, zonder moeilijke regelingen, maar toch met de maximum power dat je kunt verkrijgen op 220V. Perfect voor alle beginners om te “leren” TIG lassen of handig voor de professionele lasser om mee te nemen op verplaatsing. De bedrijfszekerheid van deze toestellen zijn zéér hoog.

Er is ook een electrische lasgelijkrichter met constante stroom geïntegreerd om het booglassen met de beklede electrode mogelijk te maken. Dit wordt gestuurd door het inverter regelsysteem. Door de uitzonderlijke en speciale kenmerken van dit regelsysteem, zoals hoge snelheid en precisie van de controle, geven ze een uitstekende kwaliteit aan het apparaat waardoor er gelast kan worden met elke soort beklede elektrode (rutiel, basische en zure elektroden), in tegenstelling tot de gelijkaardige niet-pulserende toestellen van deze soort waarmee enkel rutielelektroden kunnen gelast worden. Vertrekken met de beklede electrodes gaat probleemloos door de functie HOT START (stroom wordt automatisch verhoogd om te beginnen (“START BOOST”). Nadien daalt de stroom terug naar de normale stroomsterkte. ANTI – STICK schakelt de stroom automatisch uit wanneer de electrode blijft plakken (plakt helemaal niet vlug). Zo voorkom je ook dat de electrode blijft nagloeien. Het is dan ook heel gemakkelijk om de electrode van het werkstuk te halen. Ook de ARC FORCE zit in het apparaat geïntregeerd zodat de stroom automatisch lichtjes wordt aangepast afhankelijk van de afstand van het werkstuk. Dit om een perfect egale las met constante inbranding te verkrijgen.

De besturing door middel van het Inverter systeem (igbt) maakt een enorme gewicht- en volume besparing mogelijk, van zowel de transformator als van de afvlakcondensatoren in vergelijking met andere, conventionele lasapparaten.

Bij de levering is het volgende inbegrepen: volledige TIG Toorts met toebehoren, massaklem, lastang om met de beklede electrode te lassen, een gasslang en een handleiding.

Het is géén AC-apparaat dus alluminium lassen is niet mogelijk!

Bekeken producten

Ook interessant