FREE profi inverter MIG/ARC 315A (IGBT) 4- WIEL 380V

 1.073,55 Per Stuk | Exclusief BTW |  1.299,00 Inclusief

0 People watching this product now!

Eigen hersteldienst

Vraag naar de mogelijkheden

1000+ Producten

Direct leverbaar

Advies nodig?

Bel of mail ons gerust

5 sterren ervaring

Service staat voorop

Extra informatie
Lasstroom

30 – 315 A (MIG)
30 – 250 A (MMA)

Inschakelduur

315 A bij 29.5 V / 60%
250 A bij 26.5 V / 100%

Lasdikte

0.6 mm – 15 mm

No load voltage

70V

Isolatieklasse

IP21S

Power factor

0,93

gewicht

30 kg

afmetingen

830 (L) X 350 (B) X 710 (H) mm

Beschrijving

De FREE profi  inverter MIG/ARC 315A (IGBT) met 4-wielaandrijving is een krachtige, compacte halfautomaat die geschikt is voor industriële (professionele) en hobby doeleinden, dat gemakkelijk verplaatsbaar is en werkt op 380V zodat iedereen dit toestel in gebruik kan nemen. Door de laag instelbare beginstroomsterkte (30A) is dit apparaat ook zeer geschikt voor zeer dunne plaat. (vb carroserieplaat) en met een max. stroomsterkte van 315A kan er ook het zwaardere laswerk mee gedaan worden. De ingebouwde Inverter produceert zuivere gelijkstroom bij een kwart van het gewicht van een vergelijkbaar conventioneel lasapparaat met een transformator. Daarbij komt nog het grote voordeel dat de lasnaad dieper inbrand, vlakker op het materiaal ligt en bij het lassen zo goed als geen spetters ontstaan. Door het diepe inbranden en de vlakke lasnaad zijn staande, liggende en onderhandse lasnaden mogelijk, iets wat met andere conventionele lasapparaten niet altijd mogelijk is.

De uitgangsspanning van deze toestellen is daarbij ook zeer constant mede dankzij de laatste nieuwe techniek voor digitale sturing.

 

Dit laatste nieuwe type uit ons gamma is uitgevoerd met een 4 – wielaandrijving en krachtige motor waardoor je nog beter lasresultaten kan bekomen door de goede stabilisatie van de lasdraad. Ook zal door deze krachtige aandrijving de draad bijna nooit blijven haperen.

 

Voor de MIG/ARC 315 kan je zowel draadhaspels gebruiken van 200 mm (5kg) en 300 mm (15kg)

Ook kan je als extra met dit toestel gevulde draad lassen door de polariteit simpelweg om te wisselen in het toestel.  Door de hoge inschakelduur van 60% kan dit  toestel ook “zwaarder” continu laswerk zonder probleem aan. Met het plaatsen van een ander aandrijfwieltje (U-groef) kan deze laspost ook goed aluminium lassen tegen hoge snelheid. Ook staal en RVS van 0.6,  0.8 , 1.0  en 1,2 mm lassen met goede resultaten is natuurlijk geen enkel probleem.

 

Door de instellingen SPOT en STICH lassen kan je met dit toestel mooie, gelijke lassen uitvoeren met dezelfde afstand. Beter gekend onder de benaming interval lassen. De functies 2T en 4T zijn ook aanwezig.

 

Ook heb je met dit toestel het voordeel dat je tot 250A met de beklede electrode kan lassen. De funkties ARC FORCE, ANTI-STICK en HOT START zijn eveneens in dit apparaat verwerkt zodat het lassen met MMA vele voordelen heeft.

Conventionele MIG/MAG lasapparaten maken gebruik van een grote en zware transformator en een gelijkrichter die gemodificeerde gelijkstroom produceert. Een normaal 250 Ampère lasapparaat weegt ongeveer 70 KG. De FREE profi inverter MIG/ARC 315A (IGBT) weegt slechts 30kg.

 

Toebehoren afgebeeld op de foto zijn inbegrepen bij aankoop van het lastoestel !

Bekeken producten

Ook interessant